Professional Site designer

Jelajah Geoforest Kilim, Langkawi

Taman Geoforest Kilim

Jelajah Sungai Kilim, Langkawi

Salah satu perkara terbaik untuk dilakukan di Langkawi adalah Mangrove Tour. Semasa lawatan ke Kilim Nature Park, anda akan mengalami pemandangan yang tidak dapat dilupakan. Tersebar di kawasan seluas 100 km persegi, hutan bakau Langkawi yang menarik mempunyai gabungan indah hutan bakau hijau yang dilindungi dengan baik, pantai putih yang terpencil, dan lagun biru.

4 Jam Bot Kongsi


- Bermula pada 10:30 hrs to 14:30 hrs.
- Termasuk Makan Tengahhari.
- Pemandu Pelancong.
- Pengangkutan ke Hotel.
* jika anda mempunyai lebih dari 4 orang, kami mencadangkan anda menaiki bot persendirian.

MYR 90.00 Seorang
Kami amat-amat galakan anda buat bayaran dengan DuitNow. Hantar bayaran ke ke nombor 0182895408

2 Jam Bot Persendirian


- Mula bila bila masa.
- Makan Tengah hari.
- Pemandu Pelancong dan pengangkutan tidak termasuk.

- Max. 10 orang sebuah bot.
* jika anda mempunyai lebih daripada 10 orang, kira harga di laman tempahan. Klik butang Tempah Sekarang.

MYR 180 Per bot

Kami amat-amat galakan anda buat bayaran dengan DuitNow. Hantar bayaran ke ke nombor 0182895408

3 Jam Bot Persendirian


- Boleh mula bila bila masa.
- Makan, pengangkutan dan pemandu pelancong tidak disediakan. - Max. 10 orang sebuah bot.
* jika anda mempunyai lebih daripada 10 orang, kira harga di laman tempahan. Klik butang Tempah Sekarang.

MYR 230 Per bot

Kami amat-amat galakan anda buat bayaran dengan DuitNow. Hantar bayaran ke ke nombor 0182895408

4 Jam Bot Persendirian


- Boleh mula bila bila masa.
- Makan, pengangkutan dan pemandu pelancong tidak disediakan. - Max. 10 pax per boat.
* jika anda mempunyai lebih daripada 10 orang, kira harga di laman tempahan. Klik butang Tempah Sekarang.

MYR 280 Per bot

Kami amat-amat galakan anda buat bayaran dengan DuitNow. Hantar bayaran ke ke nombor 0182895408

Mangrove Tour Langkawi, adalah aktiviti terbaik nombor satu di Langkawi.

Mangrove Tour Langkawi, Mangrove Tour Langkawi adalah menyusuri Sungai Kilim dengan bot atau kayak. Bot biasanya dikendalikan oleh jurumudi bot. Ia akan menyusuri sepanjang Sungai Kilim, di mana anda akan melihat tebing sungai yang di sebelah kiri dan kanan anda ditutupi sepenuhnya oleh pokok bakau. Ini adalah lembah bakau atau juga biasa dikenal sebagai Kilim Geoforest Park. Di taman ini, anda akan dapat melihat banyak jenis penghuni hutan bakau seperti kera, helang, burung raja udang, biawak tikus, memerang, ular sawa dan banyak lagi sebenarnya.

Pernah juga orang terserempak dengan ikan lumba-lumba. Di samping haiwan, terdapat gua, gua buaya dan gua kelelawar. Sungai ini juga merupakan rumah bagi beberapa ikan terkenal seperti siakap, kerapu, ikan pari. Bercakap mengenai ikan pari, jangan lupa bahawa anda dapat memberikan mereka makan dengan tangan anda di sangkar peternakan ikan. Sangkar ikan adalah tempat orang menyimpan dan menghasilkan ikan. Di sepanjang ladang ikan terdapat restoran terapung yang menyajikan makanan laut yang sangat enak.

Jurumudi bot akan berhenti beberapa kali sepanjang lawatan bergantung pada berapa lama lawatan anda. Mungkin dari dua hingga empat jam, dengan bot persendirian ataupun bot yang dikongsi beramai ramai. Kami akan melakukan lawatan ke sangkar ikan, restoran terapung, gua, dan pantai, melihat helang (Brahminy Kite), Laut Andaman dan juga ke pulau Dangli. Snorkeling di Langkawi, boleh dilakukan di Pulau Dangli atau Pulau Beras Basah, tetapi Dangli selalu lebih baik daripada Pulau Beras Basah. Ini adalah lawatan sambil belajar yang sesuai untuk kanak-kanak malah golongan dewasa juga.

Sila baca sampai habis.

Jumpa anda di Langkawi!

Maklumat lawatan setiap tempoh, perkongsian dan persendirian.

 1. 2 JAM BOT PERSENDIRIAN - Sesuai untuk kumpulan saiz apa pun, anda boleh bermula pada bila-bila masa yang anda suka kerana ini adalah lawatan bot dua jam dengan bot peribadi. Penumpang bot akan berhenti beberapa kali sepanjang lawatan. Ia akan singgah di Gua Kelelawar, Gua Buaya, Sangkar Ikan, beri makan helang dan juga Laut Andaman. Menyaksikan helang adalah aktiviti utama, tapi jang lupa pula memberikan makan ikan pari yang jinak di Sangkar Ikan. Tolong jangan lepaskan pengalaman ini. Lawatan asas dan singkat, sesuai bagi kebanyakan orang.  Pemandu pelancong, makan tengahari dan pengangkutan adalah pilihan dan boleh diuruskan dengan kos. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 10 orang, periksa borang tempahan. Cubalah sekarang! 
 2. 3 BOT PERSENDIRIAN - Sesuai untuk sebilangan orang, anda boleh memulakan lawatan anda pada bila-bila masa yang anda mahukan. Ini adalah lawatan bot selama tiga jam yang akan menambah satu lagi perhentian, iaitu pantai. Anda akan menaiki bot dan berhenti beberapa di beberapa lokasi semasa lawatan. Antaranya Gua Kelelawar, Gua Buaya, Sangkar Ikan, beri makan burung heang dan juga Laut Andaman. Saksikan ikan pari yang boleh diberi makan dengan tangan di sangkar ikan, pantai juga menjadi tumpuan. Panduan pelancong, makan tengahari dan pengangkutan dari hotel adalah pilihan dan boleh diatur dengan kos. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 10 orang, cek harga di laman tempahan. Cubalah sekarang!
 3. 4 JAM BOT PERSENDIRIAN - Bagus untuk sebilangan orang dalam kumpulan anda. Penumpang bot akan menaiki bot dan berhenti beberapa kali semasa lawatan. Gua Kelawar, Gua Buaya, Sangkar Ikan, beri makan burung helang dan Laut Andaman. Jangan lupa pulak ikan pari yang boleh diberi makan dengan tangan di sangkar ikan. Dan dari itu, kita akan menuju ke Pulau Dangli, tempat snorkeling dan ikan badut. Anda mungkin membawa peralatan snorkeling sendiri. Kami juga akan berhenti di pantai. Panduan Alam, Makan Tengahari dan Pemindahan Hotel adalah pilihan dan boleh diatur dengan kos. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 10 orang, periksa borang tempahan. Cubalah sekarang!
 4. 2 HOURS SHARING TOUR - Ini adalah lawatan perkongsian, lawatan selama dua jam, dan dengan pilihan ini, kami menyediakan pemandu pelancong untuk menerangkan beberapa maklumat dan info berguna mengenai persekitaran dan helangnya. Lakukan tempahan anda pada waktu pagi sebelum 12:00 untuk mendapatkan harga diskaun. Safari sungai ini akan menyusuri dan membuat beberapa hentian iaitu Gua Kelawar, Gua Buaya, Sangkar Ikan, beri makan burung helang dan juga Laut Andaman. Layanlah ikan pari yang boleh diberi makan dengan tangan di sangkar ikan. Penjimatan masa dan lawatan asas. Kumpulan besar dinasihatkan untuk menaiki kapal persendirian. Cubalah sekarang!
 5. 4 HOURS SHARING TOUR - Lawatan perkongsian selama empat jam, disertakan dengan pemandu pelancong, makan tengah hari dan pemindahan hotel. Buat tempahan untuk bot persendirian atau berkongsi. Untuk lawatan secara persendirian, anda akan berhenti di pantai, Gua Kelawar, Gua Buaya, Sangkar Ikan, beri makan burung helang dan juga Laut Andaman. Kumpulan besar dinasihatkan untuk menaiki bot persendirian. Cubalah sekarang!
Mangrove Tour Langkawi Apa yang perlu anda tahu?
Anda mungkin ingin mengetahui beberapa maklumat mengenai lawatan bakau di Langkawi sebelum membuat tempahan anda. Sekiranya soalan anda tidak ada dalam senarai, sila hantarkan mesej kepada kami.
 • Island hopping atau mangrove tour Langkawi? Aktiviti Island Hopping dan bakau di Langkawi adalah dua perkara yang jauh berbeza dengan jadual, lokasi dan masa mereka sendiri. Baca lebih lanjut mengenai Island Hopping Langkawi.
 • Apakah mangrove Tour Langkawi? Mangrove Tour Langkawi adalah pelayaran bot di sepanjang sungai dengan beberapa perhentian di Taman Kilim Geoforest, taman alam 100 km persegi, yang bermula dan berakhir di Jeti Kilim.
 • Bot mana yang harus anda naiki untuk lawatan bakau di Langkawi, persendirian atau berkongsi? Mangrove tour Langkawi sangat sesuai dengan bot persendirian untuk kumpulan besar dan berkongsi bot untuk kumpulan kecil tetapi tak kisah jika anda tetap mahukan bot persendirian walaupun hanya untuk dua orang.
 • Di manakah tempat pertemuan untuk memulakan lawatan Mangrove Tour Langkawi? Gunakan peta Google untuk sampai ke tempat pertemuan Mangrove Tour Langkawi yang terletak di Jeti Kilim, Jalan Ayer Hangat. Gunakan peta Google dan cari Natasha Mangrove Tour Langkawi.
 • Apakah harga untuk Mangrove Tour Langkawi 2020? Harga kami sangat minimum terutamanya untuk pelancong domestik. Sila semak harga di laman tempahan.
 • Apakah yang termasuk dalam harga? Pengangkutan dari hotel, makan tengahhari dan pemandu pelancong hanya untuk bot kongsi 4 jam. Manakala bot persendirian tidak termasuk, tetapi boleh diuruskan dengan kos.
 • Pukul berapa Mangrove Tour selalunya bermula? Mangrove Tour Langkawi bermula dari jam 9:00 am to 4:00 pm. Manakalan bot kongsi pula ada dua slot iaitu jam 10:30 am dan 2:30 pm setiap hari. Masa terbaik untuk datang ke Mangrove Tour ialah pada sebelah pagi.
 • Di mana tiket Mangrove Tour boleh didapati? Kami menggunakan e-tiket. Sila tempah dan bayar di laman web kami.
 • Harga Diskaun untuk Mangrove Tour Langkawi. Untuk mendapatkan harga diskaun untuk Mangrove Tour Langkawi, sila tempah melalui laman web kami.
 • Bagaimana membuat tempahan untuk Mangrove Tour Langkawi? Anda boleh menepah Mangrove Tour di Langkawi melalui laman web kami menggunakan kad debit atau kredit ataupun akaun Paypal.

Hubungi Kami

© Copyright 2020 Alanona - All Rights Reserved

Kami menggunakan cookies untuk memberikan anda penambahbaikan paparan.